Apakah OLUMES?

OLUMES (disebut: oh-lu-miss) adalah bermaksud “cantik” dalam bahasa Kadazan-Dusun dan adalah jenama kecantikan yang bertaraf antarabangsa.

Siapa Founder OLUMES?

OLUMES diasaskan oleh Aerin dan Ika yang berasal dari Sabah. Semuanya bermula apabila Aerin yang mengalami masalah jerawat dewasa, pori yang besar, tekstur kulit kasar dan masalah kedutan berpanjangan pada usia 30an. Semua masalah kulit beliau hilang apabila dia diperkenalkan dengan ekstrak Kalalit oleh neneknya semasa melawatnya di perkampungan terletak di kaki gunung Kinabalu.


Berkoloborasi dengan sepupunya Ika yang sangat mementingkan kelesterian dan clean beauty, OLUMES diliharikan pada tahun 2020 dengan misi untuk memperkasakan orang ramai untuk berasa lebih yakin dengan kulit yang bersih dan sihat melalui produk yang selamat serta berkesan.

Liputan Media

Keistemewaan OLUMES

Semua produk OLUMES mengandungi ekstrak Kalalit yang telah lama digunakan oleh masyarakat Borneo untuk tujuan perubatan dan kecantikan.

Kalalit pula ialah sejenis pokok istimewa yang tumbuh di kaki gunung Kinabalu dan akan mengeluarkan air (yang boleh diminum) apabila dahannya dipotong.

Kajian menunjukkan bahawa esktrak Kalalit kaya dengan brazilin, bahan yang terkenal sebagai anti-bakteria, anti oksida dan anti-randang.

Warisan Kami

Anugerah

Sehingga hari ini, OLUMES telah merangkul 3 anugerah serata dunia. Ini membuktikan keberkesanan dan kualiti produk kami yang tiada tandingannya.

Janji Kami

Kami sentiasa komited menyelesaikan pelbagai masalah kulit dan meningkatkan kualiti hidup pelanggan kami melalui produk yang berkesan dan selamat.

  • Semua produk kami diformulasikan tanpa wangian (fragrance-free) supaya tidak memberikan iritasi kepada kulit sensetif dan rosak.
  • Kami tidak menggunakan bahan yang berasal dari haiwan supaya mengelakkan kemungkinan penularan penyakit dari haiwan kepada manusia. Kami juga tidak menguji pada haiwan.
  • Kami juga memastikan bahawa bahan-bahan kami tidak mempengaruhi persekitaran dengan cara yang negatif. Kami tidak akan menggunakan bahan-bahan yang tidak lestari.

Antara Result Produk Kami

Apa Kata Mereka?